The Journal of Turkish Family Physician

  • Ana Sayfa
  • Etik & Politikalar
  • Değerlendirme & Yayınlama
  • Yazarlara Bilgi
  • Makale Gönderimi
  • Dergi Arşivi
  • İletişim
  • English

Makale Gönderimi

Makale Gönderimi

DERGİYE YAZI GÖNDERME

Dergiye başvuru elektronik olarak https://www.ejmanager.com/my/jtfp sisteminden gerçekleştirilir. Yazının başvurusu için ilk şart başka bir yerde değerlendirmede olmaması, başka yerde basılmamış olmasıdır. Tüm orijinal araştırmalar için etik kurul onayı (tarih, numara ve onaylayan kurul) gereklidir. Etik kurul onayının sisteme yazı ve ekleriyle birlikte girilmesi gerekir. Olgu sunumları için hasta onayları yazı içinde bildirilmeli ve ıslak imzalı onamları sisteme yüklenmelidir. Bu şartlar yerine getirilmedikçe yazı değerlendirilmeye alınmaz.

Yazı yayına kabul edildikten sonra son haline onay verilmesi için iletişim yazarına gönderilir. Kabulü halinde yazarlarca imzalanıp taranarak yayın hakkı devir formu elektronik olarak gönderilir.

Başlık Sayfası
Yazının başlığı, yazarların adları, unvanları, kurumları ve iletişim bilgileri ve ORCID numaraları yer alır. (posta adresi, e-posta adresi, telefon numarası, varsa faks numarası)
Yazarlar ORCID numaralarını şu linkteki:>>> https://orcid.org/register bağlantıdan alabilirler. Yazarların ORCID numarası olmayan yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru mektubu
Dergiye değerlendirilmek üzere gönderilen bütün yazılar için gereklidir. Başvuru mektubu ile yazının başka bir yerde yayınlanmadığı ya da yayınlanmak üzere değerlendirmede olmadığı, herhangi bir ticari ya da ticari olmayan çıkar çakışması içinde olunup olunmadığı yöndeki sorular yanıtlanmış olur. (Çıkar çatışması formu)

Web sayfamızda yer alan başvuru örneği yazarlarca imzalanıp, gerekli bilgiler doldurulduktan sonra, değerlendirilmesi istenen yazı ile birlikte, elektronik ortamda, ıslak imzalı form taranarak gönderilmelidir. (Başvuru formu: on-line makale gönderimi)
Yazıda çıkar çakışması söz konusuysa bu konuda gerekli bilgi yazılı olarak ifade edilmelidir. Yazının yayına kabul edilmesi durumunda editör yazarlarla bu bilginin okuyucuya nasıl yansıtılacağı konusunu görüşür.

Etik Kurul formu:
Orijinal araştırmalar için etik kurul formunun bir kopyası sisteme yüklenmelidir.

Aydınlatılmış onam formu:
Klinik vak’a sunumları için hasta onam formunun bir kopyası sisteme yüklenmelidir.

Yayın Hakkı Devir ve Çıkar Çatışması Beyan Formu
Yazarlar ayrıca başvuru sırasında Yayın Hakkı Devir Formunu ve Çıkar Çatışması Beyan Formu‘nu imzalayarak sisteme yüklerler. Bu form, makalenin kabul edilmesinden sonra işleme konur.

Hazırlanan yazıların dergiye gönderilmeden önce aşağıdaki kontrol listesine göre gözden geçirilmesi önerilir:

  1. Yazının uzunluğu (özgün araştırmalar en fazla 3000, kısa araştırma raporları ve olgu sunumları en fazla 1000, derlemeler en fazla 4000 sözcük)
  2. Metin stili (Çift satır aralıklı, her iki yandan 2.5 cm boşluk bırakılmış, 12 punto Times New Roman karakteri kullanılarak yazılmış Word dokümanı)
  3. Başlık sayfası (Kısaltma kullanmaksızın en fazla 10 sözcük)
  4. Özetler (Türkçe ve İngilizce; araştırma yazılarında yapılandırılmış; en az 150, en fazla 350 sözcük; kısa raporlarda en fazla 100 sözcük)
  5. Anahtar sözcükler (En az 3’er adet) (MeSH sistemine uygun)
  6. Temel metin (İç başlıklar)
  7. Kaynaklar (Vancouver stiline uygun)
  8. Şekil, tablo ve resimler (Her biri en çok 6 adet olmak üzere en fazla 18; kısa araştırma raporlarında ikişerden en fazla 6 adet; numaralandırma; gereğinde özgünlük/izin yazısı)
  9. Yayın Hakkı Devir ve Çıkar Çatışması Beyan Formu (tüm yazarlar tarafından imzalanmış)
  10. Olgu sunumları için aydınlatılmış onam formu eklenmelidir.
  11. Klinik araştırma makaleleri için etik kurul onay izni ve form eklenmelidir
  12. Tüm yazarlara ait ORCİD kodları mutlaka belirtilmelidir.
Yayın Başvuru ve Takibi

Makale gönderimi ve takibi yalnızca derginin http://my.ejmanager.com/jtfp adresindeki çevrimiçi sistemi üzerinden yapılabilir. Dergi, e-posta veya geleneksel posta yoluyla gönderilen hiçbir makaleyi kabul etmez. Yukardaki linki tıklayarak makalenizi yükleyebilirsiniz.

Kapak Picture
  • Güncel Sayı
  • Dergi Arşivi

Makale Kontrol Listesi

The Journal of Turkish Family Physician Dergisi için hazırladığınız makalenizi son bir kez gözden geçirmeniz için kontrol listesine bakmanızı öneririz.

En Popüler

  • Hepatosteatoz (Yağlı Karaciğer Hastalığı)

    Derleme · 18 Haziran 2011

  • Emziren annelerde ilaç kullanımı

    Derleme · 15 Eylül 2017

  • Neisseria gonorrhoea: Gonore ve antibiyotik direnci

    Araştırma · 20 Mart 2016

  • Romatolojik hastalıklarda TNF-alfa inhibitörü kullanımına bağlı enfeksiyonlar

    Derleme · 15 Mart 2018

  • Polikliniğimize başvuran hastalarda tiroid otoantikorlarının (Anti-Tpo ve Anti-Tg) pozitiflik oranlarının retrospektif olarak değerlendirilmesi

    Araştırma · 20 Mart 2016

e-ISSN: 2148-550X
Baş Editör
Prof. Dr. Arzu Uzuner

Copyright Logo Copyright Logo 2

The Journal of Turkish Family Physician (e-ISSN 2148-550X) yılda dört kez, üç ayda bir sadece on-line yayınlanan ulusal süreli yayın türünde hakemli bir dergidir. Dergide hem Türkçe hem İngilizce dilinde araştırma makalesi, olgu sunumu, derleme, editöre mektup, ulusal ve uluslararası bilimsel içerikli belgeler ve çeviriler gibi, genel tıbbı ve aile hekimliği ve birinci basamak sağlık hizmetlerini ilgilendiren içerikte tüm bilimsel, kanıta dayalı hazırlanmış yazılar yer alabilmektedir. Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

© Copyright 2022 - The Journal of Turkish Family Physician - Tasarım ve Uygulama KarmaVA & Medikal Akademi
  • Join our Facebook Group
  • Subscribe to our RSS Feed